Неплодноста е

празнина.

Некомплетност,

чувство на неуспех.

Нецелосно семејство,

солзи, толку многу солзи.

Живеење на својот живот во нови чекори на секои две недели,

купување куќа со дополнителна спална соба, за секој случај.

Мочање во чаши и на стапчиња. Толку многу мочање. Толку многу стапчиња.

Замижување пред таа линија. Но, никогаш нема линија.

Лекари. Медицински тестови. Медицински сметки. Осигурителни тепачки.

Надевање дека мозолчето е поради хормоните за бременост.

Се молите вашите хормони да се во дисбаланс затоа што сте бремени – а не затоа што ќе добиете менструација.

Да бидете воодушевени кога вашите пријатели и семејството се бремени – но нешто се распаѓа во вас.

Апчиња и инјекции, понекогаш. Многу пати.

Да бидете тажни. Толку тажни. Иако она што навистина го имате е толку многу љубов што е зачувана за мало човече.

„Дали твојот син сака брат или сестра?“

„Кога ќе го основате вашето семејство?“

Редефинирање на вашето разбирање за семејството.

Се чувствувате лошо што сакате повеќе од она што го имате.

Заштеда на идеи за детска соба, за секој случај.

Таа чаша или две или три вино по негативен тест.

Толку многу негативни тестови.

Се прашувате дали вашите соништа имаат рок на траење.

Имиња што остануваат неискористени.

Зошто е ова тивка тага?

Автор: Елизабет Вилфонг

Извор912

X