Мајкл Гарднер стана вирална ѕвезда поради креативните рачно изработени парчиња облека што ги шие за својата ќерка Ава – досега ѝ сошил 200 фустани.

Тој почнал да ѝ шие облека кога таа имала три години. Сега, кога Ава наполни 9 години, двајцата заедно креираат интересни парчиња облека.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Gardner (@daddydressedmebymg)

– Уживам во создавањето облека за мојата ќерка – вели вредниот татко. Тој признава дека мотивација за овој потег бил неговиот комплициран однос со својот татко. Затоа, одлучил да ја воспита својата ќерка така што ќе ѝ дава безусловна љубов, самодоверба и самопочит.

– Никогаш не би сакал да ја искуси болката низ која поминував јас растејќи без татко и без поддршката што ја заслужува секое дете – додава тој.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Gardner (@daddydressedmebymg)

Низ годините тој успеал да направи повеќе од 200 парчиња облека за Ева и како што вели, нема намера да застане.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Gardner (@daddydressedmebymg)

Извор912

X