Ако ова ви звучи познато: „Таа има околу 37 сантиметри, килограм и 120 грама и е голема колку кинеска зелка!“ – тогаш сигурно сте бремена првпат. Го поддржуваме ентузијазмот на жените кои првпат ќе станат мајки и вниманието насочено кон деталите кога се работи за опремата за бебето, но разбирливо е и дека тоа не е издржливо за сите жени.

Во видео блогерката и мајка на две деца (наскоро и три) Естер Андерсон се прикажува себеси за време на првата бременост во споредба со третата. Кое од следните тврдења ја опишува најдобро мајката што е бремена првпат?

„Креветчето се трансформира во 12 различни стилови за да може детето да спие во него и како возрасно лице“.

„Може да забележи светлина и темнина преку оптичкиот нерв. Сакаме да светиме со светилка на мојот стомак секој ден за да биде детето подготвено кога ќе дојде на свет“.

фото: Фејсбук

„Мојот следен термин на гинекологија е за 10 дена и 4 часа со д-р Вајт. Таа е фантастична. Направив мало истражување за неа, породила над 8.432 деца“.

Во меѓувреме, го чекате третото бебе:

Погодете што? И двете верзии на бременост се нормални и целосно прифатливи. Размислувајте за нив како родителски стилови – не е секој ист.

Погледнете го целото видео:

Автор: Аниса Арсено

Извор912

X