Кога едно момче не сакајќи го пропуштило училишниот автобус, му додало комичен расплет на целата ситуација и со тоа докажало дека децата можат да гледаат на работите од различен агол.

Твитер-корисникот Сара неодамна го сподели писмото што нејзиниот брат ѝ го напишал на нивната мајка откако го пропуштил училишниот автобус.

Соочувајќи се со проблемот, момчето напишало неверојатно писмо до мајка си, објаснувајќи ја ситуацијата како вистински образован господин.

Фото: sarahhollidayyy

„Го пропуштив автобусот

Како твој син, жалам што морам да те информирам дека го пропуштив мојот јавен превоз. Знам дека сега се соочуваш со многу емоции, но не вознемирувај се, одлучив да останам дома. Тешко беше да ја донесам оваа одлука додека те немаше 20 минути. Веројатно сум во кревет потиштен, така што те молам не прекинувај ме. Ако ти треба дополнителна помош, те молам погледни ја табелата со за/против на задната страница.

За:

– Првиот ден дома во овој квартал, оценките ќе бидат во ред.
– Денес ќе беше тежок ден.

Против:
– Може да ми стане навика (се сомневам).
– Ќе мора да се јавиш во училиштето и да кажеш дека имам полио.912

X