Малечко мое, како што те гледам дека се врткаш околу мебелот, носејќи само пелена и имаш горд израз на лицето, не можам да одолеам и да не те опсипам со бакнежи. Понекогаш твојата сладост го извлекува најдоброто од мене. Изгледа како да беше вчера кога требаше да те превиткам и да те носам насекаде, но сега веќе одиш! Времето брзо лета, а јас сакам да го паузирам, но не можам.

Ти ми даде толку многу радост. Ти си подарокот кој продолжува да ми се подарува. Тешко е целосно да се артикулира сето она што ми го даде, но ќе се обидам.

Немав поим

Кога првпат те ставија во моите раце, признавам дека не ја почувствував веднаш таа љубов за која сите велеа дека ќе ми се случи. Те гледав чудно и се прашував зошто не се чувствувам како твоја мајка, иако јас те родив. Потоа, една вечер како што се хранеше на моите гради, го почувствував тоа. Беше премногу силно чувство. Бранови од љубов кои порано ги немав искусено. Толку моќно. Толку интуитивно и заштитнички. Мислам дека дури и шепотев: „Би умрела за тебе“. Тоа беше твојот прв подарок. Подарок на највистинската и најнесебична љубов што постои.

Храбар нов свет

Потоа те донесовме дома и го почнавме нашиот нов живот како тројка, па сфатив дека целиот свет ја има твојата форма. Ти стана наше сè . Наша цел. Значењето на нашите животи. И сите станавме „ние“. Три души за смеење, сакање и споделување на животот. Тројка за уживање. Ти нè направи семејство. Каков подарок е тоа!

Трансформирана јас

Како што неделите преминуваа во месеци, јас станав посамоуверена во мојата улога како мајка, па открив една моја нова страна. Тоа бев сè уште јас во срцето, индивидуа со сопствени мисли и чувства, но различна. Мојот идентитет се смени, и станав нешто повеќе. Станав твоја мајка. Но, ништо друго не беше поважно за мене од тебе. Ме трансформира. Ме омекна. Ме зајакна. Ме направи мајката која сум. Најдобриот подарок.

Бескрајна радост

Кога ќе ме погледнеш, кога ќе ми испратиш бакнеж, кога ќе се припиеш до мене зашто јас сум твоето безбедно место, или кога ќе ми дадеш цвет кој си го собрал со твоите дебелки прстиња, јас се топам. Таа радост што ја чувствувам е опиплива. Понекогаш се прашувам дали моето срце може да експлодира. Но, ти повторно продолжуваш да ме воодушевуваш и смееш. Како што растеш, тоа ќе се одвива на различни начини.Па, љубов моја, ти ми даде толку многу, затоа и јас ти враќам. Дури и кога чувствувам дека не можам повеќе бидејќи целосно ти се дадов себеси. Ти дадов сè. Но, веројатно така и треба да биде.

Ти си мојот подарок кој продолжува да ми се подарува, но и јас сум исто така твоја.

Те сакам, мое малечко.

Автор: Лана Халоуис

Извор912

X