Златица Апостолов, едукатор во „Бибиверзум“

Златица Апостолов, едукатор во „Бибиверзум“

Повеќе од авторот

Драги првачиња, денес ќе научиме што значи да удвојуваме едноцифрени броеви!
На пример: Ако има една бубамара и ние сакаме да го удвоиме бројот еден, треба да нацртаме 1+1=2 , што значи треба да нацртаме две бубамари.
Доколку има 5 цвета и треба да ги удвоиме, треба да ги нацртаме тие пет цвета и да додадеме уште 5 за да биде двојно. Бидејќи 5+5=10, значи ќе нацртаме вкупно 10 цвета.
А сега вие потрудете се да ги удвоите пеперутките! Среќно и успешно!912

X