Наташа Маџевска, едукатор во „Бибиверзум“

Наташа Маџевска, едукатор во „Бибиверзум“

Повеќе од авторот

Водата е единствената природна течност. Таа е најважна за опстанокот на целиот жив свет на планетата Земја. Загадувањето на водите секојдневно се зголемува. Затоа помогни ѝ на природата и таа ќе те чува како еден од нејзините создавачи.

Експеримент: Со помош на мама и тато ставете тенџере со вода на шпоретот. Покријте го со капак. Кога ќе зоврие водата, подигнете го капакот. Од него ќе капат капки како дожд. Излегува и пареа. Како водата што испарува од земјата кон небото. Во примеров капакот е облаче кое се наполнило со вода и врне.
Драго другарче, нацртај облаче што врне и ја наводенува природата.912

X