Својот замислен херој или стрип-јунак децата ќе можат викендов да го изработат на бесплатната детска работилница што в сабота напладне ќе се одржи во Детскиот креативен центар при Младинскиот културен центар во Скопје. Целта на работилницата е децата да создадат свој автентичен лик за градот и како го доживуваат. Тие ќе работат со двајца ментори, графичкиот дизајн-илустратор Васил Шемковски и интердисциплинарниот уметник Доротеј Нешовски.

Во работилницата децата ќе имаат можност да соработуваат со Шемковски, да изработат свој уникатен и автентичен визуелен карактер-дизајн, креативен лик и стрип-јунак од разиграните детски мисли.

Повеќе за програмата информирајте се ТУКА.912

X