Технологијата треба да го направи учењето на далечина полесно за време на пандемијата, но понекогаш може да биде апсолутно исцрпувачки.

На социјалните мрежи родителите споделуваат фотографии од нивните деца во текот на часовите преку „Зум“. Изразот и нивниот говор на телото јасно и гласно кажуваат: сакаат ситуацијата да заврши што побрзо.

Учењето на далечина е предизвик за секој што е вклучен: децата, родителите и наставниците. И сите треба да се приспособат на новото нормално бидејќи голем дел од учениците мора да учат онлајн.


Еве како едно 5-годишно момче се справува со понеделникот. Ако носењето чудна маска од 17 век додека учи на далечина не ја сумира учебната 2020 година, не знам што друго би ја сумирало.


Наставничката ми испрати порака и ми рече да ја разбудам.


Втор ден од виртуелното училиште.


Досаден час.


Детенце за време на 40-минутниот час.


Првиот училиштен ден на едно втораче преку „Зум“.

Извор912

X