Вчера, пред најверната публика – децата, беше отворено катчето на детската хероина Биби, сместено во скопскиот Градски трговски центар (на први кат, до терасата на ресторан „Џино“). Ќе работи од 9 до 21 часот. Во состав на катчето е и „Бибиверзумот“, во кој наскоро ќе се изведува посебна едукативна програма за децата.

Гостите вчера ги забавуваше маскотата Биби, тие танцуваа на новата песничка „Ајде на училиште“, а со задоволство ја изгледаа и новата сказна „О, каков прв училиштен ден!“

За сметка над 200 денари купувачите добиваат гратис распоред за часови со Биби и тетратка за почетно пишување.912

X