Се знае дека децата ретко сакаат да јадат зелена храна. И покрај нивната воздржаност, овошјето и зеленчукот се основата на здравата исхрана, што ги тера родителите да смислуваат креативни решенија за да ги натераат децата да јадат со задоволство.

Токму поради тоа, уметницата Сара Лескраувет-Бич дошла до идеја да ја претвори здравата храна во ликови, животни, предмети, па дури и инспиративни пораки.

Нејзините креации се празник за очи, а таа честопати ги споделува на нејзиниот инстаграм-профил.

Извор912

X