Многу бебиња имаат навика да заспиваат во текот на хранењето, па мајките се прашуваат дали да ги разбудат или да ги остават да спијат бидејќи се сити и задоволни.

Тоа не е лесно да се процени, а најважно за секоја мајка е бебето да има полн стомак и да е задоволно. Доколку често се двоумите, има решение. Една мајка на нејзиниот профил на „Тик-ток“ покажала како изгледа задоволно и најадено бебе откако заспало додека се хранело. Постојат 4 јасни знаци за ова, имено:

-Тупаниците се целосно отворени.
-Стапалата се лесни и опуштени.
-Стомакот е тврд и надуен.
-Вашиот допир го успива.

Погледнете го видеото на кое јасно се гледа како заспива задоволно и најадено бебе:

@msheilapozo BABY TIPS YOU SHOULD USE #babytips #babytipsandtricks #calmbaby #newbornbabyboy ♬ A calm and soothing piano for the winter starry sky(932625) – NakayamaNorikazu

Извор912

X