Детска логика – психологија!

„Во градинка добивме задача да го нацртаме семејството. Персоналот и психологот ги погледнаа цртежите и го огласија алармот кога ја видоа мојата креација. Четири луѓе се насликани и потпишани со несмасен ракопис: јас, брат ми, тато и тетка Оксана. Мајка ми не беше на сликата. Во градинка почнаа да мислат: семејството е дисфункционално, детето не верува оти има мајка, семејството има сериозни проблеми. Ги повикаа моите родители, разговараа со нив.

Дома ме прашаа: „Миша, зошто не ја нацрта мајка си?!“

„Не ја нацртав затоа што мојата мајка е преубава, а јас не умеам убаво да цртам!“

…Прости ми тето Оксана…“

Автор: Дејан Лазовиќ

Извор912

X