Еши Бајнс, фитнес-тренер и инфлуенсер од Австралија, е бремена со уште едно бебе и не може, а да не се восхитува на коментарите што ѝ ги даваат другите за тоа како изгледа нејзиниот стомак.

„Бремена сум и ми здосади луѓето да коментираат за мојот стомак“, изјавила Еши Бајнс од Австралија.

Еши е бремена со уште едно бебе и има многу познајници, но и сосема непознати луѓе кои ја коментираат големината на нејзиниот стомак. Таа им се пожалила на следбениците на социјалните мрежи дека постојано се соочува со прашања од непознати и вели дека ѝ е доста од тоа.

„Никогаш не сум ги разбирала ваквите коментари, упатени на жена во третото тримесечје од бременоста“, напишала таа. „Зарем не се очекува нашите стомаци да растат… Голем или мал, во која било фаза од бременоста, трудничкиот стомак е убав и не знам што да кажам кога некој ќе ми даде сличен коментар“, вели тој.

И додека некои ѝ велат дека има мало стомаче, од друга страна, има и такви што мислат дека е „огромна“. „Не познавам жена која е бремена, а некој да не ѝ кажал дека е голема. Тоа не е нешто што сакаме да го слушнеме“, истакнува Еши, на која ова ѝ е втора бременост. Во една од објавите на „Инстаграм“ таа признала дека другите мајки ја посрамиле поради големината на нејзиниот стомак,

„Мислам дека секој труднички стомак е убав без разлика на големината, и нештото што сите треба да го прифатиме е дека да се биде бремена е чудо во животот и магичен период за секоја жена. Во мене расте нов живот, моето чудо, бременоста ми е уредна и мислам дека големината на стомакот е последното нешто за што треба да се грижам“, истакнала Еши.

Извор



912

X