Во светот на брзите технолошки промени и неизвесна иднина, секој родител се обидува да го обезбеди најдоброто за своето дете. Во ваков контекст, образованието не би требало да биде само пренос на информации и факти, туку и создавање комплексни вештини кои ќе им овозможат на децата да бидат успешни и компетентни во иднината. Затоа е овде IQ UP!. Уникатен и иновативен образовен модел кој е комбинација од СТЕМ мултидисциплинарниот пристап на учење (наука, технологија,инженерство и математика), дополнет со литература и програмирање. Фокусот на IQ UP! едукацијата е децата да стекнат функционално знаење и да развијат животни вештини.

Еве зошто IQ UP! е идеалното место за вашето дете:

1. Уникатна методологија: IQ UP! едукацијата е базирана на иновативна методологија во која се имплементирани најсовремени и докажани техники, пристапи и методи за едуцирање на децата, со цел да го направи процесот на учење лесен, забавен, интерактивен и динамичен. Преку оваа методологија учениците развиваат љубов кон учењето, како и самодоверба и сигурност во себе и во својот потенцијал.
2. Стекнување функционално знаење: Во IQ UP! училниците, кои се модерни и иновативно опремени и се дизајнирани да изгледаат како забавни лаборатории, секој проблем од образовната проблематика се разложува на процеси во кои децата се директно вклучени. Преку уникатната IQ UP! методологија учениците стекнуваат функционално знаење од областа на сите природни и технички науки.

3. Развој на животни вештини: IQ UP! едукацијата им помага на децата да развијат животни вештини како што се: логичко размислување, критичко размислување, креативност, решавање проблеми, фокус, меморија, самодоверба, љубопитност, комуникациски и презентациски вештини. Овде учениците учат како да учат, како да размислуваат и како да го користат целиот свој интелектуален потенцијал.
4. Од пасивни слушатели во активни креатори: Во IQ UP! учениците не се само приматели на информации. Тие стануваат активни истражувачи и иноватори, кои не само што учат, туку и креираат. Преку најразлични игри, интерактивни активности, мозочни вежби, експерименти, истражувања, анализи и изработка на модели, тие практично поминуваат низ целиот учебен материјал.

5. Учењето како авантура: Со овој уникатен пристап учењето станува забава. Училниците стануваат магични лаборатории, а децата мали научници, креатори и иноватори.
6. Подготовка за иднината: Во IQ UP! децата се подготвени не само со академско знаење, туку и со вештините што ќе им бидат потребни во светот кој брзо се менува.

Инвестицијата во IQ UP! не е само инвестиција во образованието, туку и во иднината на вашето дете. Со уникатната IQ UP! eдукација вашето дете ќе биде подготвено да се соочи со сите предизвици што иднината може да му ги донесе. Затоа, дозволете им на вашите деца да се приклучат на образовната револуција која ја нуди IQ UP! ??
Регистрирајте се за бесплатен ДЕМО час и откријте ја магијата на IQ UP! едукација!

УПИСИТЕ се во тек!

Регистрирајте се за бесплатен пробен час ОВДЕ или контактирајте нѐ во IQ UP! училишниот центар најблиску до вас:
IQ UP! Аеродром – 070 382 269 IQ UP! Карпош – 078 887 889
IQ UP! Велес – 075 380 443
IQ UP! Прилеп – 071 308 446
IQ UP! Охрид – 078 249 507
IQ UP! Кавадарци – 075 448 873
IQ UP! Кичево – 071 777 939
IQ UP! Штип – 079 324 249
IQ UP! Гевгелија – 077 771 708
IQ UP! Струмица – 078 340 709

(Комерцијална објава)912

X