Сите родители користат различни трикови за да ги заспијат своите деца. Им пеат, им читаат приказни, ги нишаат, ги возат во автомобил, им пуштат бели звуци… За жал, сите тие трикови понекогаш не успеваат, а на родителите им преостанува само да се надеваат дека нивното нервозно бебе ќе се предаде и ќе заспие.

Еден исцрпен татко, Остин Мајлс Гетер од Далас, открива уште еден генијален и малку неверојатен трик за заспивање на бебето, кој го сподели на својот фејсбук-профил.

На снимката се гледа како ја ниша својата ќерка Чарли, за која вели дека знае дека ѝ се спие, иако на прв поглед не изгледа така.

– Еве сме, таа постојано плаче бидејќи морам да менувам позиции, но знам дека ѝ се спие – вели тој.

– Имам слушнато дека бебињата заспиваат ако нежно им ги допрете веѓите, па ќе го пробам тоа – вели Остин.

Голем број интернет-корисници коментираа под видеото дека и тие го пробале трикот и дека им успеал.

За неколку секунди очиња ѝ се затвораат и таа заспива.


Извор912

X