Иако луѓето стануваат посериозни со возраста, некои навики од детството не е лесно да се отстранат. Постојат работи што ги прават и во зрелоста.

– Кои детски работи ги правите сега, кога сте возрасни? – праша еден корисник на социјалната мрежа „Редит“ и многумина веднаш се вклучија во дискусијата. Некои одговори може да ве вратат во детството и да ве насмеат до солзи.

– Одам на детско одделение и ги притискам сите играчки за да видам дали прават некаков звук.

– Јадам пудинг со бебешка лажичка. Имам 30 години. Сакам да го почувствувам силиконот на забите.

– Се обидувам да не застанам на линијата кога одам по пат.

– Се возам на количката во продавница.

– Се качувам по скалите на четири нозе. Имам 35 години и сè уште победувам.

– Замислувам желба и дувам во глуварче.

– Играм со кадифени играчки и разговарам со нив.

– Бесен сум ако немам попладневна дремка.

– Ако видам исушен лист на тротоарот, го стапнувам.

– Живеам со родителите.

Извор912

X