Оваа снимка е доказ дека ниту војните не можат да ја извалкаат детската искреност и добродушност.

На оваа снимка, која за многу кратко време беше споделена илјадници пати на „Твитер“, може да се види како еден турски војник му дава чоколади на едно мало Сиријче. Едно од чоколатцата паѓа и детенцето го зема и сака да му го врати на војникот.

Потоа детенцето се оддалечува и му мавта на војникот.

 

 912

X