Видео од две момчиња од Западна Вирџинија покажува дека емпатијата се учи. Кристина Вивер, мајка на 9-годишниот Остин Џенкинс, го однела на тренинг по кошарка за момчето да игра.

Она што било навистина неверојатно е како еден соиграч од тимот, момчето со дрес број 50, постојано му помагало и му асистирало за Остин да стави кош и постојано му ја носело топката.

– Големо благодарам до момчињата од тимот и нивниот тренер Мајк Њулон за она што го прават за Остин затоа што беше навистина емотивен момент. Остин ме прави горда секој ден – вели таа.

Извор912

X