Во разговорот со децата многу е важно да се пронајде тоа што ги интересира и да се зборува со нив на начин кој им е разбирлив. Користете хумор, метафори, имагинација. Смислувајте приказни или користите постојни бајки, басни, компјутерски игри… Раскажувањето приказни е најстар и најефективен начин да им се помогне на децата (а и на возрасните), кои се учат на правилните форми на однесување во животот.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.912

X