Понекогаш токму најмалечките се оние што ни ја враќаат вербата и нѐ мотивираат да бидеме уште поистрајни и поупорни во животот.

Говорот на ова дете, кое само што го завршило периодот од претшколското образование, е толку инспиративен, што на крајот заслужено добива силен аплауз.

„Како што го трасираме патот во образованието, има неколку дестинации исполнети со знаење, кои треба да ги освоиме. Прво, претшколското образование – тоа го исполнивме. Потоа следува основното образование – кое ќе го совладаме. Потоа следува средното, кое лесно ќе го поминеме и ќе научиме многу. Гледате, пред нас е предизвикот да сонуваме големи соништа и да веруваме во себе. Па сме многу самоуверени дека ќе дојде денот кога ќе ни испратат писмо од Харвард дека сме примени. Ви благодарам“, вели ова инспиративно дете во својот говор.

Извор912

X