Врската помеѓу бабите и дедовците и нивните внуци е навистина посебна и емотивна, а видеото кое стана вирално на социјалните мрежи е само доказ плус што го потврдува тој факт.

Всушност, интернет-корисниците беа трогнати од видео споделено од Емили Лален. Нејзиниот син беше меѓу децата кои пред своите семејства зборуваа за тоа што сакаат да бидат кога ќе пораснат и зошто сакаат да се занимаваат со таа професија.

Она што го кажува нејзиниот син беше емотивно за нејзиниот татко, а причината ги трогна сите што го погледнаа видеото.

Момчето во својот краток говор откри дека сака да биде пожарникар.

– Кога ќе пораснам, сакам да бидам пожарникар бидејќи дедо ми бил пожарникар, а тој е најдобриот дедо досега – вели момчето.

Одговорот на момчето предизвика емотивна реакција кај дедото, а иако се бореше да не заплаче, сепак солзите му се тркалаа по лицето.

@emilylallen3 When grandpa is your hero and you want to be just like him #firefighter #heros #iloveyou #fyp ♬ Beautiful Boy Edit – 𝙇𝙖𝙣𝙜𝙪𝙁𝙞𝙡𝙢𝙨

Извор912

X