На оваа мајка во очите ѝ се гледаат возбудата и гордоста што ги чувствува за своето младенче.

Се работи за бела кобила која со нетрпение чека сите да го погледнат нејзиното преслатко ждребе. Малечкото спие, а мајката со своите грациозни движења ја покажува гордоста и љубовта кон своето ново дете.912

X