Децата се многу снаодливи, најчесто кога треба да завршат одредена задача, како нивната домашна работа.

Момчето кое ќе го видите во следното видео ја користи виртуелната асистентка Алекса за да ја напише домашната работа.

Алекса ги знае сите одговори, па детето брзо си ги запишува одговорите во тетратката. Креативно, зарем не?

Извор



912

X