Сте се запрашале ли некогаш како е да бидете фотограф на новороденчиња?

Келси Фримен од Атланта, Џорџија, е фотографка која изработува извонредни фотографии од новороденчиња. Таа вели дека е особено важно да не се брза при процесот и да се обрнува внимание на потребите на новороденчињата. Таа е многу внимателна при креирањето сценографија, грижејќи се на малечките да им е секогаш удобно.

Додава дека бебињата сакаат да остваруваат контакт, што таа го забележала при честите фотосесии и речиси секогаш им прави масажа на лицето.

Во видеото погледнете го деликатниот процес на фотографирање на бебињата.

Извор912

X