Во природата се среќаваат необични пријателства, но ниту едно не е толку слатко како она помеѓу враната Расел и 2-годишното момче Ото. Иако Расел е дива птица, тој често ги посетува Ото и неговото семејство. Кога малото дете е дома, Расел трпеливо седи покрај прозорецот, чекајќи да го пуштат внатре и да гледа телевизија со својот пријател.

Кога Ото е во градинка, враната седи на покривот на семејната куќа, чекајќи го Ото да се врати дома.

Нивните заеднички авантури се документирани од мајката на Ото, Лерке Луна. Иако е среќна кога гледа како нејзиниот син развива магична врска со птицата, таа никогаш не ги остава без надзор.

Се чини дека љубовта на Расел кон Ото и неговото семејство датира од времето кога момчето забележало дека Расел е навистина слаб. Не сакајќи да се откажат од Расел, тие се грижеле за него и успеале да му помогнат во процесот на заздравување. Оттогаш Расел постојано се дружи со семејството, добива јадење и носи мали ситници за возврат.

Но, колку и да ужива во семејното друштво, Расел има очи само за Ото. Тој секогаш го следи Ото на прошетки, а момчето ужива во друштвото на неговиот пријател. Мајката вели дека Расел само на Ото му дозволува да го гали и бега од секој друг што ќе се обиде да го допре.

Извор912

X