Училиштата во Македонија се подготвуваат за новата учебна година, која треба да почне за 15 дена во услови додека сѐ уште трае пандемијата на Ковид-19. При крај е подготовката на националната платформа за онлајн-настава. Училиштата веќе имаат одредено наставници кои ќе ја поминат првичната обука и потоа ќе им ги пренесат искуствата на своите колеги. Едни набавуваат средства за хигиена и дезинфекција, други варосуваат, трети чекаат појак интернет. Во училишните клупи или онлајн од дома, учебната 2020/2021 година секако ќе почне на 1 октомври. Еве со што се соочуваат училиштата во неколку града во земјава.

Прочитајте повеќе на Факултети.мк.912

X