Росер Матас е илустратор и мајка која многу добро знае што значи родителството. Толку многу што ги искористи сопствените искуства како инспирација да го илустрира мајчинството на едноставен, искрен и забавен начин. Нејзината работа е речиси сè: од непроспиени ноќи поминати со бебе што има бескрајна енергија, до откривање колку можеме да станеме опседнати со контролата кога станува збор за малата личност што ја сакаме со целото срце.

 

 

View this post on Instagram

 

Sometimes changing a diaper is a melee fight. #changingadiaper #maternity #babydiaper #illustrationmaternity

A post shared by Roser Matas (@rosermatas) on

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

He is clear what he wants, despite not speaking, he says it clearly. #maternity #babytalk

A post shared by Roser Matas (@rosermatas) on

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

The left hand is learning fast. #lefthand #maternity #happymaternity #eatingwithyourbaby

A post shared by Roser Matas (@rosermatas) on

 

Извор912

X