Креативните уметници Хана и Олга Дован од Украина се познати по тоа што создаваат преслатки кукли од волна. Овие две сестри можат да ја создадат буквално секоја фигура: животни, сонце, облаци, ѕвезди и месечина, авокадо, круша и слично.

Својата работа ја објавуваат на социјалните мрежи, а на нивниот инстаграм-профил имаат над 72.000 следбеници.

Извор912

X