Две деца затворени во подрум без прозорци во главниот град на Украина, Киев, слатко ги насмеаја интернет-корисниците за време на интервјуто на Андерсон Купер со нивната мајка.

Додека Олена Гнес разговараше со водителот на Си-ен-ен преку видеоврска за ужасната реалност на секојдневниот живот во воена зона, две од нејзините три деца скокаа низ собата, правеа смешни лица и се забавуваа пред камерата. Купер не можеше да не се изнасмее на лудориите на 7-годишното девојче и 5-годишното момче.

– Тие се страшни. Тие се страшни тигри. Тие се жестоки – рече Купер.

Меѓутоа, нивното забавно однесување беше во целосна спротивност со мрачното раскажување на Гнес за војната и за данокот што го земаше.

– Тие се полни со енергија и не знаат каде да ја потрошат. Постојано прашуваат за (рускиот претседател Владимир) Путин. Зошто е тој толку лош човек? Зошто ја уништува Украина? Зошто убива луѓе? И кога тато ќе се врати дома? А кога ќе се вратиме дома? – вели таа.

Извор912

X