Да се ​​научи детето правилно да држи молив може да биде долг и исцрпувачки процес, па затоа идејата на наставничката Клариса Крандал воодушевила многумина.

Таа покажала трик што го олеснува учењето како да се држи молив, а сѐ што ви треба е налепница.

@thatinnovativeclassroom how i teach all my kindergarteners to properly hold their pencil #teachertok #teachertiktok #kindergartenteacher #teachersoftiktok #kindergartentips #kinderteacher #firstweekofschool ♬ Delicate – Taylor Swift

„Ова е најдобриот начин што го најдов за да ги научам сите деца како правилно да држат молив. Купувам сет налепници со ѕвезди и ги лепам таму каде што децата треба да ги држат прстите. Потоа им велам да ја најдат својата ѕвезда, а потоа палецот да го постават на неа. Потоа им покажувам како да го стиснат моливот и секој има правилен стисок“, објаснила таа во краткото видео кое станало вирално меѓу родителите и наставниците.

Извор912

X