Во светот на образованието ретко се случуваат настани кои носат вистинска возбуда и гордост, како што е последната вест која доаѓа од IQ UP! училишните центри во Македонија. Учениците од овие центри се избрани да учествуваат на Интернационална СТЕМ олимпијада, што ги става на мапата на глобалните образовни постигнувања.

Од IQ UP! со голема гордост изјавуваат: „Почестени сме и возбудени што нашата апликација за учество како образовна институција на олимпијадата беше прифатена од страна на организатор на настанот од Германија. Ова е потврда за високиот квалитет на нашите образовни програми и настава. Нашата посветеност кон образованието и иновациите беше препознаена и вреднувана на меѓународно ниво, што за нас претставува голема чест и поттик за понатамошна работа.

Светско признание за локални таленти
Учеството на македонските ученици на овој меѓународен настан е потврда на квалитетот и ангажманот што IQ UP! го вложува во образованието на своите ученици. Оваа можност симболизира глобално признание на нивните напори и успеси во полето на СТЕМ (наука, технологија, инженерство и математика).

Подготовки за големиот ден

Со голема антиципација, IQ UP! веќе започнува со подготовките на своите ученици за учеството на СТЕМ Интернационалната олимпијада, која ќе се одржи во февруари 2024 година. Училиштето планира серија интензивни обуки и работилници за да ги подготви своите ученици за предизвиците што ги носи овој голем настан.

Верба во младите умови

Тимот на IQ UP! има длабоко вкоренета верба во потенцијалот на своите ученици и се стреми кон нивно целосно академско и лично развивање. Учеството на олимпијадата е одлична можност за учениците да ги претстават своите вештини и знаења на меѓународно ниво. Исто така, учеството на ваквите настани им овозможува на учениците да се почувствуваат како дел од нешто поголемо и интернационално и да стекнат самодоверба осознавајќи дека имаат одлични таленти и квалитети.

За IQ UP!

IQ UP! е познат по својот иновативен пристап кон образованието, интегрирајќи СТЕМ, литература и програмирање во своите учебни програми. Центрите нудат уникатно образовно искуство каде што децата учат преку забава и креативност, развивајќи не само академски вештини, туку и критичко размислување и решавање проблеми.

Информации за контакт:
За повеќе информации, посетете ја веб-страницата на IQ UP! и следете ги нивните социјални медиуми за најнови вести и информации.

(Комерцијална објава)912

X