На еден час на училиште, 7-годишниот Томас рекол дека неговиот вујко Супермен често седи во неговата дневна соба. Наставникот му рекол дека Супермен не постои. Томас рекол дека постои. Сите му се смееле, а Томас морал да трпи навреди од соучениците.

Сепак, Томас продолжил со своето тврдење, а наставникот сметал дека е навистина безобразен. Поради неговото однесување, тој завршил кај директорот, па неговите родители морале да го земат и да разговараат со него за неговата бујната имагинација. Тогаш мајката на момчето го замолила Хенри Кавил да го земе од училиште за да го извлече од неволја.

Хенри отишол на училиште да го земе својот внук, а сите негови другарчиња и наставникот биле шокирани кога го виделе актерот кој го игра Супермен. Хенри Кавил дури двапати ја раскажа оваа приказна за време на интервјуата.

Извор912

X