Можете да ја имате целата слава и целото богатство на светот. Ако сте родител, и вашите деца ќе плукаат и какаат во пелени. Ниту една сума на пари нема да ве спаси од тантрумите. Вашето дете ќе ја уништи вашата куќа и ќе црта по ѕидовите, без оглед на тоа колку е голема.

Само затоа што сте познати не значи дека родителството е полесно за вас. Можеби познатите луѓе го имаат луксузот за помош, но и тие се родители кои се уморуваат од нивните мали деца.

За среќа, постои „Твитер“ и голем дел од овие познати родители обожаваат да ги споделуваат нивните родителски авантури, веројатно поради истата причина поради која споделуваат и другите: за да знаат дека не се сами.

Родителството е тешко. На децата им се потребни насоки. Тие не знаат ништо кога ќе се родат. Мора да ги научите за начините во светот. За возврат, ќе ве лишат од сон и ќе ве натераат да се чувствувате мизерно. Барем привремено.

 

(Кога Луна е будна, сакам да спие, а кога спие, сакам да е будна. Ова е мојот живот како родител).

 

(Ако сум ригорозно искрена, времето што го поминувам во бањата е двојно подолго откако добив деца).

 

(Кога твојот син инсистира да го пуштиш погрешниот крај на рекордерот во 6:30 часот натуро, затоа што тоа го забавува).

 

(Дали и некој друг е лош родител денес?)

 

(Мојата ќерка и јас случајно влеговме во бањата додека сопругот беше внатре и тој се налути, што е прилично смешно бидејќи не сум мочала сама во последните 7 години.)

 

(Останавме будни до 2 часот конструирајќи дрвени возови за Гидеон, а тој единствено сакаше да игра со метла.)

 

Драга инсомнијо во бременоста, те молам оди досадувај му на друг… на пример, на татковците. Оди досадувај им на татковците. Мојот сопруг спие толку мирно, а јас сум будна два часа (досега). Дали ова е фер? Ќе го изгубам разумот.912

X