Бебињата го прават светот подобар, со веста за нивното пристигнување, дури и пред тие навистина да пристигнат на овој свет. Ги одржуваат и двајцата родители будни и живи со нивното присуство. Бабите и дедовците, тетките и вујковците полудуваат околу слатките бебиња и ги опсипуваат со подароци и љубов.

Без разлика колку е тешко да се грижите за нив, луѓето докажуваат колку малите бебиња можат да бидат забавни.

Како бебињата успеваат да направат сè да биде подобро?

Бебињата можат да ве натераат да се стопите со буквално сè што поседуваат; ситните прсти, симпатичните образи и усните што создаваат меурчиња. Затоа, погледнете ја оваа симпатична колекција на цитати и изреки за бебиња кои ќе ви го стоплат срцето.

– Да имаш бебе е како повторно да се заљубиш, и во сопругот и во твоето дете – Тина Браун.

– Те сакав од самиот почеток. Ми го украде здивот, ми го прегрна срцето. Нашиот заеднички живот само што започна. Ти си дел од мене, мое малечко.

– Донесувањето одлука да се има дете е значајна. Треба да одлучиш дека твоето срце ќе шета надвор од твоето тело – Елизабет Стоун.

– Има два аманети што можеме да им ги дадеме на нашите деца. Еден од нив се корењата. Другиот се крилјата – Ходинг Картер Џуниор.

– Како што се ѕвездите на небото, така се и децата во нашиот свет. Тие заслужуваат да блеснат! – Чиноние Ј. Чидолу.

– Од сите работи што моите раце можат да ги држат, најдобрата работа си ти.

– Сите тие клишеа, оние работи што ги слушате за раѓањето бебе и мајчинството – сите тие се вистинити. И сите тие се најубавите работи што некогаш ќе ги доживеете – Пенелопе Круз.

– Знаете што е одличната работа кај бебињата? Тие се како мали снопови надеж. Како иднина ставена во кошница – Лиш Мекбрајд.

– Децата прават да сакате да го почнете животот од почеток – Мухамед Али.

– Бебето е Божјото мислење дека светот треба да продолжи понатаму – Карл Сандбург.

Извор912

X