Фотографијата од еден дедо во Ирска кој, поради коронавирусот, првпат го запознава новороденото внуче преку прозорец го трогна светот.

Мајкл Галачоир сакал своето новородено бебенце да се запознае со дедо му, но поради коронавирусот, средбата се одвивала необично: дедото го запознал внучето преку прозорец.

Фотографијата стана вирална на интернет, споделувајќи ја над 90.000 луѓе.

– Три генерации социјално дистанцирање додека мојот татко првпат го запознава својот внук – напиша Ема, тетка на новороденчето.

Извор912

X