Татковците ја заслужуваат сета љубов, дури и ако не секогаш ја покажуваат својата сентиментална страна.

– Мојот татко ми го даде најголемиот подарок што некој може да ѝ го даде на друга личност: веруваше во мене – Џим Валвано.

– Татковството не е нешто што го прави совршениот маж, туку нешто што го прави мажот совршен – Френк Питман.

– Таткото е човекот кој може да го промени светот од кој нема да биде дел, „градејќи“ го малиот човек кој е дел од него – Крег Д. Лунсброу.

– Една од најголемите лекции што ги научив од татко ми беше да се погрижам моите деца да знаат дека ги сакам – Ал Рокер.

– Срцето на таткото е ремек-дело на природата – Превост Абе.

– Солзите и стравовите на таткото не се гледаат, неговата љубов е неизразена, но неговата грижа и заштита остануваат како столб на силата во текот на нашите животи – Ама Х. Ваниарачи.

– Потребно е помалку од една минута за да се направи бебе, но повеќе од една деценија за да се создаде суштество – Абхиџит Наскар.

– Разликата помеѓу „маж“ и „татко“ е во тоа што првиот ги споделува своите гени, но вториот го дава својот живот – Крег Д. Лунсброу.

Извор912

X