Јесенија сака да биде бремена и сака да им помага на паровите за кои бременоста е невозможна. Таа ги споила овие две работи и станала сурогат мајка, а за овој „повик“ често зборува на социјалната платформа „Тик-ток“.

Јесенија е мажена и е мајка на едно момче. Се јавила во агенцијата која помага да се завршат сите формалности – од вградување на оплодената јајце-клетка, породувањето, до предавање на детето на родителите. Таа зборува за целиот процес во видеата што ги објавува, а најмногу реакции од следбениците има нејзиното откривање колку заработува.

@mamayessenia Comment surrogacy questions below ❤️ • • • • • • • • • • • • • • #surrogacyjourney#surrogate#surrogacycompensation #surrogacyislove#surrogacypay#qanda ♬ Spring – Aesthetic Sounds

„Трошоците за ваков зафат се разликуваат од земја до земја. Во САД, каде што живеам, надоместокот е од 40 до 50 илјади долари, а парите ги добивам на 10 рати. Исто така, семејството на детето ги сноси трошоците за медицински прегледи, здравствено осигурување и слично“, тврди таа.

@mamayessenia I truley love being a women❤️#pregnancy#surrogacy#surrogatelife #surrogacyjourney ♬ these videos are adorable – ?starling

Јесенија признава дека разделбата со родителите на кои им помогнала да го донесат детето на свет е тешко искуство. Нејзиниот сопруг ѝ е најголем поддржувач.

Извор912

X