Една наставничка пронајде неверојатно едукативна употреба на лего-коцките – помош при учење на математика.

Алисија Зимерман е наставничка во трето одделение во училиште во Њујорк и ги користи лего-коцките за да објаснува дропки, квадрати и други математички концепти.

– Во училницата овие малечки коцки се мојата омилена математичка алатка – вели таа.

За оние што не можат да ги пронајдат вистинските зборови или немаат доволно трпение да им помогнат на своите деца со нивната домашна задача по математика, ова се неколку примери што ги користи Алисија. Секој пример е неверојатно едноставен, но навистина ефективен.

Дел наспрема цело

Дропки

Број на квадрат

Фото: designyoutrust.com912

X