Децата кажуваат многу интересни работи, но родителите често „твитаат“ на таа тема и ги пренесуваат на многу забавен и смешен начин. Прочитајте само дел од најсмешните објави на социјалната мрежа „Твитер“ од страна на родителите.

1. „6 часот наутро е, сабота. Дали знаете каде е фудбалскиот дрес на вашето дете?“

 

2. (На мојот погреб)
Моето дете (се наведнува над ковчегот и шепоти): Може ли да играм игра на твојот телефон?

 

3. Се надевам дека еден ден ќе имам толкава самодоверба како моето тригодишно дете кое мисли дека јаде овошна ужинка за појадок.

 

4. Случајно им испратив електронска пошта на две училишта прашувајќи кое е момчето на Луна, наместо да ги прашам само нејзините учители, бидејќи таа не знае кое е неговото име.

 

5. Јас: Подготви се на училиште.
5-годишник: Зошто?
Јас: Понеделник е.
5-годишник: Не може повторно да биде недела?

 

6. Моето дете се обидува да комуницира со мене.
Јас се обидувам да го разберам моето дете.

 

7. Шансите на твоето дете да му се допаѓа новата ужина што инсистирало да ја купите се обратно пропорционални со големината на амбалажата.

 

8. Моето дете само што рече „добри кошмари“ наместо „добра ноќ“, па не, нема да спијам вечерва.

 

9. Никој не ти кажува дека поголемиот дел од родителството е одлучување која заматена слика да се избрише од 729 селфи-слики што ги направило вашето дете.

 

10. Ме боли стомакот – е тинејџерски израз за – имам тест по геометрија“.

 

Извор912

X