Децата често знаат да кажуваат чудни и смешни работи, но нивните родители тоа го споделуваат по социјалните мрежи на уште поинтересен начин. Прочитајте неколку твитови од споделени искуства на родители.

„Почнав да ги сечам витамините што им ги давам на децата на половина бидејќи стравувам дека ќе станат многу силни и уште повеќе ќе ме малтретираат“ – Џон Дрејк

Јас: „Авионче од хартија ме удри во рамото“.

9-годишник: Извини тато, целта ми беше твојата глава“ – Ричард Дин.

„Има стара поговорка за воспитување: Деновите се долги, и деновите се долги исто така. Не се сеќавам на остатокот“ – Лора Мари

„4-годишник: Мамо, знаеш кого сакам најмногу?
Јас: Не, кого?
4-годишник: Човекот што доставува пица“ – „Професионален загрижувач“

„Моето дете само што ме праша дали може да го направам бањањето повеќе – помалку студено – а јас не можам да одлучам што е почудно: што тоа има смисла за неа или има смисла за мене“ – Хенпекд Хал

„Брак, пред деца – Сопруг: Треба да станам рано утре и да одам на работа.
Утринска верзија јас: Бакни ме пред да заминеш.
Брак, 3 деца – Сопруг: Треба да станам рано утре и да одам на работа.
Јас: Ако ме разбудиш, ќе ти го прободам окото“ – „Мамин Битс“

Автор: Каролин Болоња

Извор912

X