Детето се разбудило во моментот кога планиравте да ја испиете првата голтка кафе, свекрвата дошла на гости, а станот е во целосен хаос. Невозможно е да се наведат сите такви ситуации кои редовно ни се случуваат. Сепак, се обидовме да наброиме некои.

Во моментот кога сте седнале да пиете кафе, вашето дете се разбудило и плачело. Не е важно колку спиело претходно и колку долго обично спие. Во моментот кога сте решиле дека сакате да се одморите, детето се разбудило. Понекогаш сите родители се прашуваат дали нивните деца имаат посебни сензори?

Штом ќе го кренете телефонот и ќе почнете да зборувате, детето почнува да вика. Но, во моментот кога лежерно почнувате да зборувате, детето решило да го побара вашето внимание, да разговара или да се вклучите во играта со него.

Плаче во текот на целото возење со автомобил и заспало токму кога сте стигнале дома. Возењето во автомобил често го заспива детето, но понекогаш се случува детето да плаче цело време. Кога сте стигнале дома, малиот веќе заспал. Се разбира, тешко е да се разбуди дете кое штотуку заспало.

Колку повеќе готвите, толку помалку јаде детето

Вие готвите здрави и креативни оброци со часови. Учите од готвачи, но не сакате оброците да изгледаат досадно. Вие го сакате само најдоброто за вашето дете. Вашето дете одлучило дека ништо од тоа не му се допаѓа, па јадењето што му било омилено минатата недела сега не сака ни да го погледне.

Секое работно утро спие, а вие едвај го будите, но за викенди решава да се разбуди взори

Од понеделник до петок го молите да се разбуди, едвај го кревате од кревет. Но, во сабота наутро вашето дете се буди во шест часот и е подготвено за појадок и игра.

Автор: Ема Јуриќ

Извор912

X