„Малиот принц“ е една од најубавите книги што ги содржи најубавите мисли во светот. Затоа, добро би било да им ги повторувате на вашите деца, бидејќи ја доловуваат смислата на постоењето.

„Еве ја мојата тајна. Многу е едноставна: вистински се гледа само со срцето. Суштината е невидлива за очите“.
„Сите возрасни првин биле деца, но малкумина од нив се сеќаваат на тоа“.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.912

X