Да се остане отворен за нови идеи, совети и едукација, да се биде во тек со новите истражувања и литература не значи дека сме помалку вредни како родители, напротив, значи дека сме внимателни, одговорни и добро потковани за предизвиците со децата денеска. Тоа би значело дека треба од „јас знам сè и подобро од сите“ родител и „јас, збунет и несигурен“ родител, свесно и посветено да прераснеме во „јас секојдневно учам како да бидам сè подобар родител за своето дете“.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.912

X