„Концепција или Реформи во образованието“ е името на втората онлајн-дебата во која учествуваа професори и наставници, како и министерката Мила Царовска и Митко Чешларов од Бирото за развој на образованието. Наставниците ги изнесоа своите забелешки околу новата концепција за основното образование, која ја најавија надлежните.
Некои од нив оценија дека реформите се прават набрзина, како и дека не е доволно истражувано околу моменталните состојби во образованието, иако се согласни дека промени во системот се неопходни. Наставниците ги прашуваа надлежните како ќе изгледаат часовите, се интересираа за наставните подрачја и за споените предмети.
Министерката Царовска кажа дека исти заклучоци како наставниците има и МОН, а тоа е дека итно се потребни реформи.

Прочитајте повеќе на Факултети.мк.912

X