Замислете час по ликовно и некој добива колаж хартија, некој глина, некој фломастери, некој темперни бои и сите истата задача – да ја прикажат среќата. Е тоа е родителството, секој има друг материјал и мора да ја сфати техниката. Насоката е – информирај се, критички согледај и одбирај. Ти одбирај, не препишувај.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.912

X