Родители на седумгодишно девојче создадоа музичко видео за да ги предизвикаат перцепциите што луѓето ги имаат за Дауновиот синдром.

Клер и Сајмон Френкланд од Борнмаут во Дорсет ја продуцирале песната за нивната ќерка Неви.

– Важно родителите да зборуваат со своите деца за лицата за Даунов синдром, а не само да им речат: „Немој да зјапаш, не е пристојно“. Туку да ги прашаат: „Што сакаш да знаеш?“ – велат Клер и Сајмон.

Видеото за песната „Wouldn’t change a thing“ исто така вклучува и други семејства од Дорсет и тие се надеваат дека ќе соберат пари за добротворна организација.

Извор912

X