Да се дојде до точката децата да ви се доверат и искрено да ги споделат случувањата на училиште, навистина е предизвикувачки, но не и невозможно. Како родител, мора да се опремите со трпение и трпение… Бидете подготвени да слушате, оставете го телефонот настрана и фокусирајте се единствено на детето. Дури кога тоа ќе заврши со приказната, поставете прашања од отворен тип. Така ќе дознаете како се чувствува вашето девојче, како му е на училиште и како тие случувања влијаат врз него.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.912

X