Детската психологија е под големо влијание на односот што родителите го имаат меѓу нив. Доколку има фрустрирачки однос меѓу родителите, тоа се одразува, т.е. има многу негативно влијание врз децата, но ако е спротивно, тоа влијае врз нормалниот развој на детето. Родителите треба да се обидат да избегнат расправии пред децата ако сакаат да имаат нормален ментален развој.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.912

X