Богата програма ве очекува на штандот на „Светот на Биби“ викендов.

Денеска во 17 часот ќе можете да ги запознаете Билјана Црвенковска и режисерот на проектот – Гоце Цветановски. Половина час подоцна ќе ја промовираме роденденската песничка на Биби, а во 18 часот децата ќе ја имаат ексклузивната можност да ја видат претпремиерата на сказната „Најнеобичен ден – на Биби роденден“.

Во 18:30 часот ќе ги доделиме и наградите од конкурсот за цртежи „Роденден на Биби“.

 

На тема правилно пишување утре во 17 часот ќе разговараме со наставничките Матилда Бајкова и Драгана Горковска-Гавриловска од ОУ „Аврам Писевски“ од с. Бардовци, Скопско, а ќе учествува и Црвенковска.

Во 17:30 часот ќе следува промоција на „Пишуванката“ и „Тетратката за почетно пишување“ од „Светот на Биби“.
„Светот на Биби е шарен цел“ е насловот на песничката чиј автор е Ангел Ќосев, а ја изведува Слаѓана Вујошевиќ и ќе биде промовирана од 18 часот.

Во 18:30 часот Биби и Боби ќе се јават во живо, а веднаш потоа следува и премиерата на сказната „Најнеобичен ден – на Биби роденден!“

 912

X